Pavolva on siis venäläisen balettitanssijan mukaan nimetty marenkipohjainen jälkiruoka. Ja itse en aikasemmin ole edes marenkia valmistanut. Mutta päätin rohkeasti kokeilla pavlovaa, kun sitä monet niin helppotekoiseksi kehuivat (:
Tein siis ihan omanlaisen version, sekoitellen löytämiäni ohjeita..
Pohja:
- 4 kananmunan valkuaista
- 2,5dl sokeria
-2 tl perunajauhoja
- 2 tl vanilijasokeria
Uuni 125-asteiseksi, kananmunanvalkuaiset vatkataan kevyeksi vaahdoksi, lisää puolet sokereista samalla vatkaten. Sekoita loput sokerit ja perunajauhot yhteen ja lisää seos edelleen vatkaten.
Marenkivaahdon pitäisi nyt olla sellaista että se pysyy astian pohjassa vaikka astian kääntäisi väärinpäin.
Asettele vaahto haluaamaasi muotoon ja laita uuniin, pohjan paksuudesta riippuen 1-2h.
Täyte:
- kuohukermaa
- tuoreita mansikoita
- suklaa hippuja
Täytteeksi sopiikin melkeinpä mikä vaan!
Itse kyllä tykkäsin vaikka tästä todella makea tulikin!
Ens kerralla voisin kokeilla jollain toisella täytteellä.
♥ Janni
Täytyy kyllä kans kokeilla tota! :)
VastaaPoistaKannattaa! (:
VastaaPoistaWou ompas hyvännäköstä!!!
VastaaPoistaJa olikin hyvää! Tosi makeeta (:
Poista